Ezek 2014 legemlékezetesebb pillanatai a foci világából
2014. december 31. írta: FirkAce

Ezek 2014 legemlékezetesebb pillanatai a foci világából

Utolsó pillanatban megnyert meccsek, óriási meglepetések és gyönyörű egyéni teljesítmények jellemezték az idei labdarúgó szezont. Íme 10 ok, amiért 2014 felejthetetlen év marad a labdarúgás szerelmeseinek.

Német vébé arany, 10. Real Madrid BL-diadal, edzőváltások és egyéb fontos események, melyek rendkívül izgalmassá tették 2014-et a foci berkeiben. És akkor most húzzunk egy vonalat, és írjuk fel azokat a történéseket, amiket tuti, hogy 15 év múlva is emlegetünk majd.

nemet.jpg

1. Németország-Brazília: 7-1

Alap, hogy az első helyen a brazíliai vébé házigazdájának kudarca, vagy éppen a Nationalelf világi diadala áll. Az igazat megvallva arra is jó odds lehetett, hogy a németek nyerik a világbajnokságot, azonban arra, hogy 7-1-es győzelmet aratnak a brazilok ellen talán még fogadni sem lehetett. Egyértelműen, hogy ez az elmúlt (4) év legemlékezetesebb momentuma – legalábbis nálam.

2. Sergio Ramos fejese a BL-döntőben

Naná, hogy a második a Real Madrid védőjének BL-győzelmet érő bólintása. Bár Sergio Ramos a fejesével hosszabbításra mentette az Atletico Madrid elleni spanyol, városi, házi – és még fokozhatnám – rangadót, érzésem szerint a Real Madrid a 93. percbe nyerte meg a találkozót. Utána már nem volt kérdés, hogy az Atleti megtörik. Végül sima, ámde annál nehezebb 4-1 lett a meccs vége. Landolt is a La Decimá a vitrinbe.

3. Luis „fenevad” Suarez harapása

A Liverpool csapatában fantasztikusan játszó Suarez kitett magáért a vébén is. Elég sokat hallottam az „emberek, erre a srácra érdemes lesz odafigyelni a világbajnokságon is, mert kirobbanó formában van” felszólítást. És igen, nem tévedtek a kommentátorok, szakértők, szurkoló. Az uruguayi támadó ugyanis tényleg odatette magát, és megvillantotta tudását, pontosabban a fogsorát. Az áldozata az olasz védő, Giorgio Chiellini volt, akinek a vállába harapott. Chiellini egy foglenyomattal, Suarez pedig 4 hónapi pihivel „úszta” meg az esetet.

4. Steven Gerrard kapitális hibája

Mikor volt utoljára olyan közel a Liverpool a bajnoki címhez, mint a 2013/14-es szezonban? A fene tudja, de szerintem nem mostanában. Egy hajszál választotta el őket attól, hogy végre felérjenek a csúcsra, azonban a CSK, azaz Steven Gerrard utolsó emberként elcsúszott a Chelsea ellen… És ezzel a L’pool bajnoki esélye is. Pártatlanként mondom, hogy egy ilyen játékos, mint Gerrard tényleg megérdemelte volna, hogy a szeretett csapatával nagyot alkosson.

5. Bale óriási sprintje

Azt eddig is tudtam, hogy a Real Madrid walesi szélsője rohadt gyors, azonban az amit a Barcelona ellen lenyomott a spanyol kupa döntőjében még engem is meglepett. Kár ragozni, a videó többet mond minden szónál. Még csak annyit, hogy ez a szóló kupagyőzelmet jelentett a Realnak.

6. Robin van Superman

Akarom mondani van Persie. A holland támadó már a vébé csoportkörének első fordulójában akkorát villant, hogy azóta ismételgetik a fejesét. Mondjuk ez nem csoda, ugyanis a Manchester United gólgépe olyan találatot szerzett a spanyolok ellen, amit a Puskás-díjra – azaz az év legszebb góljának díjára – is jelöltek.

7. Az Arsenal FA-kupa diadala

9, még egyszer mondom KILENC hosszú év után végre az Arsenal fanatikusai is fellélegezhettek 2014-ben. Elvégre is csapatuk a Hull City ellni győzelemnek köszönhetően  hazavihette a labdarúgás legősibb kupáját, a FA-kupát. Wenger papa legnagyobb örömére ki lehetett törölni a port a vitrinből, ezzel helyet csinálva a serlegnek. A következőig talán nem kell ennyit várni.

arsenal.jpg

8. MK Dons - Manchester United: 4-0

Oké, tudom, hogy a ligakupát sokan leszarják a nagyobb csapatok közül, azonban egy 4-0-s zakót senki nem akaszt ki az ablakba. Az eléggé arrogáns Louis Van Gaal arca azonban ezt is elbírta. Mindenesetre a MU most szárnyal.

mk-don.jpg

9. Thierry Henry visszavonulása

Nem akarom sokat húzni, beszéljenek helyettem inkább a számok. A francia zseni mérlege: 430 karrier gól (ebből 228 az Arsenal csapatában), 20 megnyert trófea, és az 1998-as vébé-diadal. Hatalmas veszteség a futballnak, hogy többet nem látunk egy ilyen játékost tétmeccsen játszani.

thierry-henry.jpg

10. Bombaigazolások

Nincs év bankrobbantás nélkül! A gigaklubok most sem cáfoltak rá erre a kijelentésre, így a nyáron olyan játékosmozgások voltak, amik igencsak átrendezték az eddigi top igazolások sorrendjét. Elég csak James RodriguezRadamel FalcaoDanny WelbeckRobert Lewandowski (bár ő ingyen váltott klubot)Ángel Di MaríaAlexis Sanchez, Luis SuarezMario BalotelliCesc Fàbregas vagy éppen Diego Costa klubváltására gondolni. Az ő árukból hány magyar stadiont fel lehetett volna húzni…

transfers.jpg

Bár 2015-ben nem lesz vébé, az már most borítékolható, hogy egy év múlva is tudunk majd miről beszélni!

A bejegyzés trackback címe:

https://focinaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr287024479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fallen 2015.01.01. 00:19:38

Lewandowski speciel ingyen volt, lejárt a szerződése.

2015.01.01. 02:45:44

@fallen: Jó, de ettől még topigazolás volt.

Hun Endorfin 2015.01.01. 10:03:08

" talán még fogadni sem lehetett." De igen,háromról is tudni lehet (de persze nyilván többen vannak jóval), sőt az egyik Khedirát is mellé rakta hogy gólt lő, íme az eredmény: www1.theladbible.com/images/content/53bd597daeea3.jpg

fallen 2015.01.02. 15:05:30

@Alex Schneider: hát, annak mondják, de szerintem még nem igazolta. Kétségtelen, más karakterű, mint Mandzu volt, de egyelőre csak a kopasz van tőle elájulva, mi szurkolók nem. De csak azért szóltam hozzá, mert a bekezdés utolsó mondata: Az ő árukból hány magyar stadiont fel lehetett volna húzni…

FirkAce 2015.01.02. 22:10:25

@fallen: Tény, hogy ingyen volt, de úgy gondoltam, hogy egy olyan játékos, mint ő, bombaigazolásnak számít.

FirkAce 2015.01.02. 22:11:32

@Hun Endorfin: Köszönöm a kiegészítést, ez a kép teljesen elkerülte a figyelmem!

fallen 2015.01.03. 00:11:51

@Alex Schneider: már a legelső közös meccseken sem voltak jóban, legalábbis a horvát elég indulatosan mutogatott nemegyszer gól után a kispad felé. Gondolom, ő már akkor tudta, hogy Pepp rendszerébe az ő stílusa nem igazán fog érvényesülni. Amúgy szerintem ő sem egy világklasszis, a de ilyen társak - és kiszolgálás - mellett még Gomez is összekalapált elég sok gólt, nemhogy Mandzukic. Ehhez képest a lengyel nem igazán muzsikál jól, fontos meccsen fontos gólt talán egyet ha rúgott, jellemzően épp a Dortmundnak.

fallen 2015.01.03. 00:12:43

@Alex Schneider: csak kötekedtem:) De igazad van, a közvélemény annak tartja.

fallen 2015.01.03. 00:14:39

@fallen: sorry, ezt FirkAce-nak szántam
süti beállítások módosítása