A védő, akinek ismeretlen a piros lap fogalma
2015. január 19. írta: FirkAce

A védő, akinek ismeretlen a piros lap fogalma

A Bayern München balbekkjét, David Alabát a profi pályafutása során még egyszer sem állították ki.

Ez a statisztika szinte bármilyen szinten megsüvegelendő, főleg úgy, hogy egy 22 éves srácról beszélünk, aki ha nem sérült, akkor oszlopos tagja a Bayern Münchennek és az osztrák labdarúgó-válogatottnak. A pofátlanul fiatal kora ellenére néha tényleg úgy viselkedik a pályán, mint aki egy 30 éves focista fejével gondolkozik. Nála talán csak Raphael Varane érettebb a koránál.

1143637-18327553-1600-900.jpg

De térjünk vissza Alabára! A minap, amikor jó szokásomhoz hűen átnéztem a sporthíreket egy érdekes kép szúrta ki a szemem. A fotóról David Alaba nézett vissza rám, és kis kiegészítésként az a szöveg virított alatta, hogy „3 éve kapta az utolsó sárga lapját”. Bevallom nem hittem el, hogy ez így van, ezért azonnal utánanéztem a kis osztráknak. Kiderült, hogy nekem van igazam, ugyanis David Alaba 2012. december 18-án, az Augsburg elleni kupameccs 51. percében sárgult be utoljára, így ha nem is 3 éve, de kicsivel több mint kettő esztendeje tényleg nem kapott sárga lapot.

Grat, taps neki, megérdemli! Igen ám, azonban ha már benne voltam a kutakodásban, akkor megnéztem azt is, hogy mikor paterolták le utoljára a pályáról a Bayern balbekkjét. A válasz kicsit meglepő, ámde annál sokatmondóbb: SOHA – legalábbis transfermarkt.de oldal szerint. Őszintén, kicsit kikerekedett a szemem, amikor görgettem a statisztikákat, és egyszerűen nem botlottam bele egyetlen egy kiállításba sem. Na jó, egy pirosat azért kapott, még a Bayern München U17-es csapatában. Fiatalság, bolondság. Nézzük el neki.

fcb-alaba-zeigt.jpg

Azóta azonban patyolattiszta a srác. Közben megnéztem a talált kép alatti kommenteket, és azon gondolkoztam, hogy azok az emberek, akik hozzászóltak, vajon tudják, hogy melyik játékosról beszélünk?! Ugyanis nem egy „szakértő” írta azt, hogy „úgy, hogy alig játszik ez nem is olyan meglepő”, vagy „egy kispadostól nem olyan rossz teljesítmény!” Tény, hogy pályafutása elején örülhetett, ha pályára lépett, azonban a Jupp Heynckes féle BL-győztes együttesnek, valamint Pep Guardiola Bayernjének oszlopos tagja volt, illetve még most is az – ha nem tekintjük a sérülések miatti kényszerpihenőket. Ezt ékesen bizonyítja, hogy a balhátvéd 160-szor öltötte magára a bajorok nagycsapatának mezét (14 gól, 21 gólpassz), és 33-szor volt ezidáig felnőtt válogatott (9 gól). 

borussia_dortmund_v_fc_bayern_muenchen_uefa_alqfik4jzxox.jpg

A 22 éves Alaba teljesen átszabta a Bayern bal oldalát, hiszen a modern foci összes tulajdonsága megvan benne. Gyors, technikás, kitűnően védekezik, és talán még annál is jobban támad. Sőt, nincs helyhez kötve, ugyanis ha kell, simán megfocizza a középpálya bármely részét. Nem meglepő, hogy Guardiola imádja a játékát. Nagy kincs van a Bayern München keretében, kérdés csak az, hogy vajon meddig tudják megtartani ezt a srácot?

Facebook elérés: FociNapló

A bejegyzés trackback címe:

https://focinaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr387088257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomsday Killer 2015.01.20. 09:27:54

Mint Bayern szurkolo (7 eves korom ota nezem a meccseiket) remelem innen megy nyugdijba :) Ha hasonlo teljesitmeny erdekel lesd meg Lahmot is (31 eves nulla piros) :) Egyebkent az elmult 10 evben folyamatosan javultunk piros teren, teljesen levetkozte a csapat az a hentes jatekot ami jellemzo volt ra es ugy a nemet focira.

ikszipszilonze 2015.01.26. 08:24:05

"vajon meddig tudják megtartani ezt a srácot?"

egy bayern munchen azt tart meg akit csak akar.
süti beállítások módosítása