Egy hajszál választja el CR7-et a 3. aranylabdájától
2014. december 27. írta: FirkAce

Egy hajszál választja el CR7-et a 3. aranylabdájától

A portugál klasszis a 2014-es évben is kitett magáért, ami nemcsak az egyéni, hanem a csapatérdemek tekintetében is meglátszik. Íme néhány ok, amiért Cristiano Ronaldo az aranylabda legnagyobb várományosa.

1. Április 29. emlékezetes nap marad a Real Madrid drukkerek, és Cristiano Ronaldo számára. És nemcsak azért, mert a spanyolok 4 gólos győzelmet arattak Münchenben a Bayern ellen (4-0), hanem azért is, mert a luzitán megszerezte 15 gólját a Bajnokok Ligája 2013/14-es kiírásában, amivel egyedülálló rekorder lett. CR7 végül 17 találtig meg sem állt.

roni1.jpg

2. Ezek után nem kell magyarázni azt, hogy Ronaldo rendesen kivette a részét a királyiak BL diadalából, és abból, hogy 12 év után végre sikerült elhódítaniuk a La Decimát.

roni2.jpg

3. Hiába a rossz vb-szereplés, a kétszeres aranylabdás a Real Madridban továbbra is megállíthatatlan maradt. Egy rövid nyári szünet után, augusztus elején az UEFA Szuperkupa döntőben az ő két góljával nyerte a Sevilla elleni házi rangadót a Real.

roni3.jpg

4. A BL és UEFA Szuperkupa diadal után nem is volt kérdés, hogy őt választották Európa legjobb játékosának.

roni4.jpg

5. Ronaldo itt még nem állt meg, ugyanis novemberben újabb trófeát tehetett be a vitrinbe, hiszen a La Ligában szerzett 31 góljával ő – és akkor még a Liverpoolban játszó Luis Suarez – lett Európa gólkirálya, kiérdemelve ezzel az Aranycipőt.

roni5.jpg

5+1. Naná, hogy év végére is tartogatott valamit CR7. Az újabb rekordig nem kell sokat visszamenni az időben, ugyanis napra pontosan Mikulás napján, azaz december 6-án a Celta Vigo ellen megszerezte 23 mesterhármasát a La Ligában. A bajnokág történetében ezzel egyeduralkodónak számít.

roni6.jpg

Nem semmi, amit Cristiano Ronaldo és az ugyancsak rekordokat halmozó Lionel Messi a 2014-es évben csináltak. Azt hiszem nem mondok hülyeséget, ha kijelentem, hogy kettejük rivalizálás a 2015-ös szezont is feldobja majd.

(forrás: fifa.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://focinaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr877014465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hefe 2014.12.28. 18:46:10

a szomoru dolog az, hogy meg napjainkra is maradtak focizni tudo futballistak, ennek ellenere ez a cernaldo kapja helyettuk az elismereseket.
süti beállítások módosítása