Real Madrid: kirakatcsapatból a világ legjobbja
2014. december 28. írta: FirkAce

Real Madrid: kirakatcsapatból a világ legjobbja

Termékeny évet tudhat maga mögött a Real Madrid, hiszen a spanyol csapat december huszadika óta hivatalosan is a világ legjobbja. Azonban ez a kijelentés aligha állta volna meg a helyét a 2014-es év kezdetéig.

Kétségtelen, hogy valami történt. Valami olyan, amiről a Madridisták évek óta talán csak álmodni mertek. És most nem arról beszélek, hogy kiütéssel küldenek haza egy náluk jóval gyengébb csapatot, hanem arról, hogy a döntő pillanatokban is képesek helytállni. Azt viszont tudjuk, hogy ez nem volt mindig így.

real1.jpg

Figo, Ronaldo, Zidane, Raúl, Beckham, Roberto Carlos, Guti! Néhány név a Real Madrid Galaktikus érájából. Mondhatni egy kirakatcsapatot hozott össze Florentino Perez, azt remélve, hogy sikerül a világ legjobbjává tennie a blankcókat. Mindhiába, ugyanis még ez a névsor sem volt elég arra, hogy megnyerjék a nagybetűs TIZEDIKET! Sőt, sokáig még a közelébe sem kerültek.

galaktikus.jpg

Az igazat megvallva kicsit érthető, hogy szinte mindent megpróbált a klub vezetősége azért, hogy sikerüljön bepakolni a vitrinbe a hőn áhított La Decimá-t. A közvéleménnyel szembemenve majdnem, hogy évente cserélgették az edzőket és a keretet. A királyiakat sokan egy játékos temetőnek, mintsem a világ legjobb csapatának kiáltották ki. Talán pont ezt elégelte meg Florentino Perez is, aki a 20. század legjobb csapatának imidzsét tovább javítva megkezdte a második mandátumát.

Ragozhatnám a régi-új elnök baklövéseit (pl.: Kaká szerintem az volt), de az, hogy Carlo Ancelotti-t nevezte ki edzőnek, és olyan labdarúgókkal egészítette ki a meglévő keretet, mint Bale, Luka Modric, Isco, James és Toni Kroos, egyszerűen fantasztikus – és pofátlanul drága – húzás volt. Mondhatnám, hogy 19-re lapot húzott, hiszen ha most sem jött volna be az esztelen költekezés, akkor valószínűleg az lett volna az utolsó csepp a pohárban a Madridistáknál.

carlo.jpg

Summa summarum ez a Real Madrid a Galaktikus Real Madrid. Ancelotti csúcsra járatott gépezete a 2014-es évben megállíthatatlan volt, és ha sikerül átmenteni a formát 2015-re, akkor talán csak egy-két csapat tudja feltartóztatni őket. De tudjuk, az ördög nem alszik, és ha valaki, akkor Guardiola Bayern-je, vagy éppen az ex-madridos José Mourinho Chelsea-je képes lehet megfogni CR7-et és társait. Elvégre is tudjuk: soha senki nem védte meg még a Bajnokok Ligája címét. Dörzsölhetjük a tenyerünket, mert a jövő év kegyetlen izgalmas lesz a labdarúgás világában! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://focinaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr507018249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FirkAce 2015.01.02. 22:29:41

@Alex Schneider: Ancelotti fejében kialakult egy kezdő 11, melyen csak kevés esetben változtat. Nem tudom, hogy ennek pontosan mi az oka, de jelenleg a sérüléseknek tudom be. Nehéz a mostani Real Madridot egy régebbivel összehasonlítani, hiszen ahogy azt az eredmények is mutatják, az utóbbi 10-12 év legjobb Realja a mai.

Mindenesetre Luka Modric kényszerpihenője, Illaramendi ingadozó teljesítménye, Khedira folyamatos rehabilitációja nem igen engedte meg az olasz szakembernek a rotációt. Legalábbis ha a középpályára gondolunk.

Most én is úgy érzem, hogy előbb-utóbb elfogy az energia a sok mérkőzés miatt. A következő 27 nap alatt kilenc meccs vár a BL címvédőjére, szóval most válik el a szar a víztől majd!
süti beállítások módosítása