Megér 40 ezret egy focimeccs?
2015. február 03. írta: FirkAce

Megér 40 ezret egy focimeccs?

Egy angol bajnoki mérkőzésen még a tea is majdnem egy ezrest kóstál.

Kis pénz – kis foci, nagy pénz – nagy foci.” Ismerős? De vajon igaz ez akkor is, ha a belépők árát nézzük, tehát egy méregdrága meccsnap után tényleg elégedetten mehetünk haza? Bevallom nem tudom, hiszen még soha nem kellett kicsengetnem majd’ 40 ezer forintot egy jegyért, és még Premier League meccsen sem voltam.

tickets_1.jpg

Azt sem tudom, hogy Angliában pontosan mennyit keresnek az emberek, azt viszont hétről hétre látom, hogy a busás árak mellett is teltház van a stadionokban. Pedig tényleg a zseb mélyére kell nyúlni a ködös Albionban. Hogy pontosan mire is gondolok? Például arra, hogy a Manchester United hazai találkozóin 4 font egy pite, ami a mostani árfolyamok mellett több mint 1600 forintot jelent. Én utoljára 1400-ért voltam magyar bajnoki meccsen, persze lehet, hogy a pitével jobban jártam volna…

Arról nem is beszélve, hogyha még kísérőt is akarunk a süti mellé, akkor plusz egy ezrest kell otthagynunk a büfében a teáért. Nyílván felvetődik a kérdés az emberben, hogy ki az, aki egy PL rangadóra enni és inni jár, de higgyétek el, van aki simán pitézik egy Manchester United-Chelsea meccsen. De most már tényleg kitérek a 2014/15-ös szezon jegyeira (az egyszerűség kedvéért forintban tűntetem fel őket)!

pl.jpg

Érdekes, hogy bérletek tekintetében a sztárokkal teletűzdelt Manchester City fanatikusai járnak a legjobban, ugyanis ha a költséghatékonyságot nézik, akkor már 122 ezer forintért bérelt helyük lehet az Etihad stadionban. Ezzel szemben az Arsenal szurkolói szívhatják a fogukat a korántsem kedvező 416 ezer forintos (1014 fontos) – ami a legolcsóbb – éves belépőkkel. Arról nem is beszélve, hogy volt olyan meccse az ágyúsoknak, melyre majdnem 100 fontért lehetett bejutni. Persze a feketepiacon, vagy a mérkőzés előtt pár órával ennél jóval durvább árakkal is lehet számolni. A fenti táblázatot elnézve nem csoda, hogy néhány angol városban tűntetéseket szerveztek a szimpatizánsok.

tuntetes.jpg

Dobálózhatnék még számokkal, és összehasonlíthatnám a magyar, illetve az angol jegyárakat, azonban ennek csak akkor lenne értelme, ha a két ország bajnokságának színvonala legalább egy kicsit is hasonlítana egymáshoz. De tudjuk, hogy ez nem így van, ezért nincs is értelme párhuzamot vonni a kettő között. Nekünk maradnak az OTP Bank liga meccsei, vagy a kanapé, melyről ingyen nézhetjük a Premier League, a Serie A, a La Liga vagy a Bungesliga aktuális fordulóit. És még a pite meg a tea sem kerül annyiba, mint a szigetországban…

A bejegyzés trackback címe:

https://focinaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr617136667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása