Alexis Sánchez az Arsenal új üdvöskéje
2015. január 16. írta: FirkAce

Alexis Sánchez az Arsenal új üdvöskéje

A chilei támadó statisztikáit elnézve érthető, hogy az ágyúsok fanatikusai már most az új Thierry Henry-t látják benne.

alexislead.jpg

Na jó, az elégedetlenkedő kommenteket megelőzve tudom, ahhoz, hogy a francia legendához hasonlítsam/hasonlítsák a Barcelona korábbi játékosát, még sok mindent kell letennie az asztalra. De kérem, azért azt ki merem jelenteni, hogy ilyen jó fogást rohadt régen láttak a piros-fehérek rajongói.

Mondjuk ki az igazat: az utóbbi évek pocsék teljesítményét elnézve úgy hiányzott az Arsenalnak egy értelmes játékos, mint egy falat kenyér! Szép teljesítmény folyamatosan kiharcolni a Bajnokok ligája indulást, azonban egy olyan volumenű klubnak, mint az ágyúsok, már vajmi kevés a 4. hely. Ennél több kell. Ehhez pedig olyan játékosok kellenek, mint az „öreg” Száncsó. Bevallom a Barcelonában nem kedveltem sem a játékát, sem pedig a reakcióit egy-egy kihagyott helyzet után. A tavalyi évben viszont – Messi többszöri sérülései miatt – bebizonyította, hogy lehet rá számítani. Ezt a 21 gólja és 17 asszisztja ékesen bizonyítja. Szerintem hülye volt a Barca vezetősége, hogy egy ilyen szezon után beáldozták a Suarez-projekt kedvéért!

alexis-sanchez-2.jpg

Mindenesetre az Arsenal második gigadurrantása – Mesut Özil után – végre tényleg nagyot robbant. A chilei tudta, hogy ebben a csapatban ő nagyon, de nagyon kiemelkedhet, és ezzel a lehetőséggel élni is tudott. Tény, hogy a bajnokság, az FA-kupa és a Bajnokok ligája sava-borsa csak most következik, azonban ha Alexis Sánchez továbbra is így termel, akkor nem csak az Arsenal, de még a Premier League legjobbja is lehet.

Az év fordulópontjához közeledve a chilei klasszis 18 gólnál, és 9 gólpassznál jár. Arról nem is beszélve, hogy ehhez a statisztikához 30 meccsre és 2476 percre volt szüksége. Pechjére a bajnokságban elért 12 góljával még a dobogóra sem fér fel, ugyanis a Chelsea új csatára, Diego Costa (15), a Manchester City sokszori megmentője, Sergio Agüero (14), és az utolsó előtti helyen tanyázó QPR fiatal titánja, Charlie Austin (13) is beelőzi őt.

alex.jpg

A mondókámhoz hozzátartozik az is, hogy Arsene Wenger szívhatja a fogát, ugyanis csapata folyamatosan sérülésekkel küzd, így eddig nem láthattuk az Sanchez-Özil duót igazán jó formában pörögni. Mint a labdarúgás és a szép foci egyik szerelmese mondhatom, hogy igazán kíváncsian várom kettejük nagy alkotását a támadószekcióban. Hogy ez megtörténik-e, és Alexis tényleg az új ikonná növi ki magát? Erre térjünk vissza pár hónap, és jó néhány meccs után…

A bejegyzés trackback címe:

https://focinaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr857079739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása