Dzsudzsák Balázs lehet a tél egyik legkapósabb focistája
2015. január 04. írta: FirkAce

Dzsudzsák Balázs lehet a tél egyik legkapósabb focistája

A külföldi sajtó szerint a Dinamo Moszkva magyarját több klub is kinézte magának a januári átigazolási időszakban.

Honfitársaim! Ugye ti is arra vártok már évek óta, hogy egy magyar focista végre valamelyik neves csapatba kössön ki! És most nem egy Real Madridra, Barcelonára, vagy éppen Manchester Unitedre gondolok, hanem egy Európában ismert gárdára. Teszem azt az Evertonra, a Liverpoolra, a Laziora, vagy éppen a Dortmundra. Miért ne? Főleg, ha van egy olyan labdarúgónk, aki esetleg az előbb említett klubok valamelyikébe – vagy hasonló kaliberű együttesekbe – szerződhetne. Márpedig Dzsudzsák Balázsra ez a kijelentés igaz!

dzsudzsak.jpg

És ezt nem csak én gondolom így, hanem több külföldi médium is. Például a Caughtoffside, amely egyenesen az egyik legkapósabb játékosnak tartja Dzsudzsák Balázst – már ami a téli átigazolási időszakot illeti. Az online portál nemrégiben közzétett egy listát, melyen olyan futballisták szerepelnek, akiknek fél éven belül lejár a szerződésük a jelenlegi együttesüknél. Annak ellenére, hogy Balázs nem került be az első 10-be, azt kell mondanom, hogy nála nevesebb labdarúgókat előz meg. De beszéljen helyettem inkább az összeállítás:

1. Sami Khedira (Real Madrid)
2. Yevhen Konoplyanka (Dnipro)
3. Stephan Lichtsteiner (Juventus)
4. James Milner (Manchester City)
5. Andrea Ranocchia (Inter)
6. Rasmus Elm (CSKA Moszkva)
7. Andre Ayew (Marseille)
8. Dani Alves (Barcelona)
9. Glen Johnson (Liverpool)
10. Nigel de Jong (Milan)
11. Danny (Zenit)
12. Ignazio Abate (Milan)
13. DZSUDZSÁK BALÁZS (Dinamo Moszkva)
14. Alexandre Pato (Sao Paulo)
15. Dame N’Doye (Lokomotiv Moszkva)
16. Sebastian Giovinco (Juventus)
17. Alberto Aquilani (Fiorentina)
18. Emmanuel Adebayor (Tottenham)
19. Stephane Mbia (Sevilla)
20. Christopher Samba (Dinamo Moszkva)
21. Andre-Pierre Gignac (Marseille)
22. Maxi Pereira (Benfica)
23. Mathieu Flamini (Arsenal)
24. Ivelin Popov (Kuban)

dzsudzsak2.jpg

A felsorolást alapul véve kijelenthetem, hogy Dzsudzsák jelenleg keresettebb játékosnak minősül, mint a A.C. Milanban is játszó Alexandre Pato; a Juventus apró, ámde villámgyors Giovincoja; a Real Madridban megforduló Emmanuel Adebayor; vagy éppen a Marseille házi gólkirálya, Andre-Pierre Gignac. Nyílván ez nem azt jelenti, hogy a románok ellen bombagólt szerző magyar télen klubot is vált. Pedig jó lenne a Premier League valamelyik csapatában, vagy a Dortmundban látni Magyarország egyik, ha nem a legjobb labdarúgóját. Azt nem tudom, hogy erre mennyi esély van, azonban az fix, hogy a Dinamot egy angol gárda már megkereste. Ezt maga az orosz klub sportigazgatója, Guram Adzhoev nyilatkozta le a sovsport.ru-nak (sajnos azt nem árulta el, hogy melyik együttesről van szó). Ellenben az tuti, hogy a Borussia Dortmund is ott van a kérők között, akik azon vannak, hogy a télen a lehető legjobban erősítsék meg a keretüket. Nem csoda, hiszen a kiesés szele is megcsapta őket. A német sajtó szerint a sárga-feketéknek kerek 10 millió eurót kéne kicsengetni a magyar játékosért.

Hogy mi lesz Dzsudzsák sorsa, arról egyelőre semmit nem lehet tudni, azonban a legtöbb magyar titkon (a fenéket: Nyíltan) azt reméli, hogy Balázs dobbant Oroszországból, és végre valami ismertebb csapatban rúgja majd a bőrt. Így legyen!

A bejegyzés trackback címe:

https://focinaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr47042427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FirkAce 2015.01.05. 01:18:21

@Alex Schneider: Nem hiszem, hogy a sportigazgató hazudna. A Dortmund csapatát a német sajtó emlegette, szóval én is csak azt tudom alapul venni, amit ott írtak le.

Nem tudom, hogy félreérthető volt-e a cikk, de nem arra akartam utalni benne, hogy majd Dzsudzsák fogja kifúzni a csávából a BVB-t. Amikor már konkrét összegről beszélnek (jelen esetben 10 millió euró), akkor ha pletyka szinten is, de érdemes megemlíteni a Dortmund érdeklődését.

Személyes véleményem szerint Balázs marad a Dinamoban, de mint szorkoló csak azt tudom mondani, amit a cikkben is leírtam: jó lenne látni őt egy német-spanyol-angol topliga valamelyikében.
süti beállítások módosítása